Wszędzie trąbią o tym, jakie to awokado jest zdrowe i
pyszne. Nic na to nie poradzę, że dla mnie samo w sobie jest kompletnie bez smaku (pomimo
wdzięcznej, opcjonalnej nazwy: smaczliwka). Skoro jednak takie zdrowe, to
trzeba znaleźć na nie sposób. Moim jest przekąska jajeczna z awokado i papryką.
Nawet dla Boskiego Mariana, który też nie jest fanem tego produktu, taki
podwieczorek jest pyszny! Polecam - nie tylko tym, co kręcą nosem na ten owoc :)
SKŁADNIKI
7 jajek
1 dojrzałe awokado
½ czerwonej papryki
½ cebuli
sól, pieprz, oregano
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skórki. Przetnij je na
pół i ostrożnie wyjmij żółtka. utrzyj je razem z obranym i rozdrobnionym
awokado za pomocą blendera. Cebulę i paprykę pokrój w drobniutką kostkę.
Wymieszaj razem z jajecznym musem, dopraw przyprawami i wyłóż nimi białka. Na
koniec możesz posypać gotowe jajka świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz