SKŁADNIKI (na jedną keksówkę)
5 jajek
1 szklanka cuku
1 ½ szklanka mąki
½ szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru migdałowego
2 łyżki kakao
Białka ubijamy z cukrem. Następnie ciągle miksując dodajemy żółtka, mąki, proszek do pieczenia i cukier migdałowy. Kolejno wlewamy stopniowo olej. Gdy masa będzie jednolita, przelewamy jej połowę do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Do reszty dodajemy kakao i dalej miksujemy. Następnie wlewamy ciemną masę na jasną. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego! :)
Pysznie wyglada:) ....uwielbiam takie ucierańce:)
OdpowiedzUsuńpiękny i wyśmienity dziękuję
OdpowiedzUsuń