Gdy nie ma Boskiego Mariana w Warszawie, nie mam motywacji
to gotowania wymyślnych potraw. Ostatni tydzień robiłam tylko proste potrawy ze
świeżych warzyw. Owszem smaczne, ale nic odkrywczego. Przed jego wyjazdem,
zrobiłam jednak roladki z piersi kurczaka z serem i papryką, które naprawdę
warto spróbować. Danie bardzo łatwe do przyrządzenia a smakuje świetnie.
Polecam.
SKŁADNIKI (na 4 roladki)
2 podwójne piersi z kurczaka
1 opakowanie serka topionego
15 dag sera żółtego
¼ papryki czerwonej
Sól, pieprz, czerwona papryka, olej, wykałaczki
Mięso myjemy, czyścimy, dzielimy na cztery kawałki i lekko rozbijamy. Odkładamy
na pół godziny do lodówki w przyprawach i odrobinie oleju. Kroimy 4 paski żółtego
sera, sera topionego i papryki. Zawijamy to wszystko w mięso i spinamy roladki
wykałaczkami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Świetnie smakują ze świeżymi warzywami
i ryżem lub młodymi ziemniaczkami.
Smacznego! :)
uwielbiam "zamykać" dodatki w roladkach :)
OdpowiedzUsuńRoladki wszelkiej maści są świetnym pomysłem na obiad;)
OdpowiedzUsuń