piątek, 13 lipca 2012

Roladki z niespodzianką


Gdy nie ma Boskiego Mariana w Warszawie, nie mam motywacji to gotowania wymyślnych potraw. Ostatni tydzień robiłam tylko proste potrawy ze świeżych warzyw. Owszem smaczne, ale nic odkrywczego. Przed jego wyjazdem, zrobiłam jednak roladki z piersi kurczaka z serem i papryką, które naprawdę warto spróbować. Danie bardzo łatwe do przyrządzenia a smakuje świetnie. Polecam.


 
SKŁADNIKI (na 4 roladki)
2 podwójne piersi z kurczaka
1 opakowanie serka topionego
15 dag sera żółtego
¼ papryki czerwonej
Sól, pieprz, czerwona papryka, olej, wykałaczki


Mięso myjemy, czyścimy, dzielimy na cztery kawałki i lekko rozbijamy. Odkładamy na pół godziny do lodówki w przyprawach i odrobinie oleju. Kroimy 4 paski żółtego sera, sera topionego i papryki. Zawijamy to wszystko w mięso i spinamy roladki wykałaczkami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Świetnie smakują ze świeżymi warzywami i ryżem lub młodymi ziemniaczkami.

Smacznego! :)








2 komentarze:

  1. uwielbiam "zamykać" dodatki w roladkach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Roladki wszelkiej maści są świetnym pomysłem na obiad;)

    OdpowiedzUsuń