czwartek, 13 września 2012

Twarożek na dobry początek



Biały ser uwielbiam. Poza twarożkiem klasycznym, ze szczypiorkiem i cebulką, wspaniały jest pikantny twarożek robiony od lat przez moją mamę. Ostatnio Boski Marian wspominał kolację, na której mama go zaserwowała. Kolacja była jakieś 2 tygodnie temu, więc tęsknota Boskiego Mariana za tym smakiem dała mi do myślenia. Dlatego dzisiaj dzielę się z Wami tym prostym przepisem na twarożek, którego nie da się zapomnieć. Boski Marian był oczywiście zachwycony takim drugim śniadankiem.  

 

SKŁADNIKI (na kanapki dla czterech osób)
250g białego sera (najlepiej półtłusty)
1 łyżeczka z górką koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka śmietany
Sól, pieprz






Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do reszty składników. Rozdrabniamy całość widelcem i doprawiamy do smaku. Podajemy na pieczywie z masełkiem.

Smacznego! :)




1 komentarz:

  1. W takiej wersji twarożku jeszcze nie jadłam, ale zapowiada się ciekawie :))

    OdpowiedzUsuń