piątek, 27 lutego 2015

Prosta przekąska


Wszędzie trąbią o tym, jakie to awokado jest zdrowe i pyszne. Nic na to nie poradzę, że dla mnie samo w sobie jest kompletnie bez smaku (pomimo wdzięcznej, opcjonalnej nazwy: smaczliwka). Skoro jednak takie zdrowe, to trzeba znaleźć na nie sposób. Moim jest przekąska jajeczna z awokado i papryką. Nawet dla Boskiego Mariana, który też nie jest fanem tego produktu, taki podwieczorek jest pyszny! Polecam - nie tylko tym, co kręcą nosem na ten owoc :)

SKŁADNIKI
7 jajek
1 dojrzałe awokado
½ czerwonej papryki
½ cebuli
sól, pieprz, oregano

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skórki. Przetnij je na pół i ostrożnie wyjmij żółtka. utrzyj je razem z obranym i rozdrobnionym awokado za pomocą blendera. Cebulę i paprykę pokrój w drobniutką kostkę. Wymieszaj razem z jajecznym musem, dopraw przyprawami i wyłóż nimi białka. Na koniec możesz posypać gotowe jajka świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz