sobota, 18 grudnia 2010

Więcej finezji w codzienności



Ja: Masz może na coś ochotę?

Boski Marian: Na Ciebie.

Ja: A na coś jeszcze?

Boski Marian: Na tosty.



Ja i Boski Marian jadamy tosty na mniej więcej, co drugiej naszej randce a ten dialog jest już naszą „świecką tradycją”. Miałam jednak ochotę na pichcenie, więc postanowiłam zrobić inne niż wszystkie tosty! Przyrządziłam, więc pikantne tosty z kiwi, które były doskonałym i smacznym urozmaiceniem dla naszych kubków smakowych. O znakomitym połaczeniu tosty plus kiwi przypomniała mi domowa książka kucharska Pizze i tosty. Bardoz szybka i smaczna kolacja. Polecam! :)

SKŁADNIKI tanie jak barsz

Chleb tostowy

Musztarda

Szynka z indyka

Żółty ser

Kiwi

Najpierw pojedyncze kromki chleba tostowego zapiekamy w opiekaczu-tosterze. Ja przekroiłam je następnie na trójkąty. Potem każdą kromkę smarujemy musztardą, kładziemy na nią plasterek szynki, plasterek kiwi oraz paseczki żółtego sera. Wykładamy na blachę i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarnik, Az żółty ser stopnieje (około 15 minut). Gotowe tosty można podawać z pomidorowym sosem.

Smacznego! :)

1 komentarz: